Noortel kunstnikel tuleb käia ka Võrus ja vee all

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kõrgema kunstikooli professor Peeter Linnap vigurdas tulekustutiga enne eelkaitsmist tuju heaks oma tudengil Sigrid Kuusel, kes on teinud lõputööks veealuste fotode sarja.
Tartu kõrgema kunstikooli professor Peeter Linnap vigurdas tulekustutiga enne eelkaitsmist tuju heaks oma tudengil Sigrid Kuusel, kes on teinud lõputööks veealuste fotode sarja. Foto: Margus Ansu

Galerii Noorus on täis uusi taieseid, millest küll kõik ei ole ühtviisi kunstiväärtuslikud. Nende autorid on Tartu kõrgema kunstikooli tänavused lõpetajad. Mis on nende loomingust väga väärt ja mis vähem, asuvad komisjonid otsustama täna.

Eile oli galerii suures saalis ja samuti katakombilaadses keldris kibekiire eelkaitsmine. Päris kaitsmised tõelise, palju nõudlikuma komisjoni ees vältavad mitu päeva. Neid jätkub järgmise teisipäevani.

Lõputöid on väga mitmelt kunstialalt, teemasid leidub palju nagu vanal hallil ajal raamatusarja «Seiklusjutte maalt ja merelt» teoseid. Kusjuures diplomandid on taieste loomiseks käinudki nii maal, näiteks Võrumaal, kui ka vee all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles