Sarapuu: sotside ultimaatum on järjekordne poliitiline avantüür

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu.
Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu. Foto: Toomas Tatar

Sotsiaaldemokraatide poolt Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele antud 48 tundi linnapea kohalt tagasiastumiseks on järjekordne poliitiline avantüür, leiab Tallinna abilinnapea, samuti riigiprokuratuuri algatatud kriminaalmenetluse alla sattunud Arvo Sarapuu.

Tallinna sotsiaaldemokraatide esimees Rainer Vakra ütles täna Postimehele, et sotsid on otsustanud algatada Savisaare umbusaldusavalduse, kui ta ise ei astu 48 tunni jooksul tagasi.

«Käsitlen sotside ultimaatumit kui järjekordset poliitilist avantüüri. Kahjuks pole ka erakondade rahastamise järelevalvekomisjon sõltumatu, vaid koosneb erakondade esindajatest ehk seal valitseb samasugune koalitsioon nagu Toompeal,» vahendas Raepress Sarapuu sõnu.

Abilinnapea sõnul on vähetõenäoline, et keskerakond sealt mõnda head sõna kuuleb, sest tema hinnangul on komisjoni ja Tallinna linnavolikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni väljaütlemises iiga palju ühiseid ja erapoolikuid jooni. Sarapuu avaldas arvamust, et on kummaline, et ei räägita minister Urmas Kruuse (RE) vastu kriminaalasja algatamisest, kuigi ka tema nimi on sarnaselt komisjoni materjalidest läbi käinud.

«Olen teinud abilinnapeana oma tööd, ega ole kasutanud linna raha isikliku kasu saamiseks. Seega ei mõista etteheiteid. Ei saa ju linnavalitsuse liige valimiste tõttu pooleks aastaks oma töökohustusi nurka visata ja pildilt kaduda, kui mõni poliitiline oponent seda nõuab. Ammugi oma kohalt töö tegemise tõttu tagasi astuda,» ütles Sarapuu.

«Kui prokuratuur on juba uurimise algatanud, siis ongi vahest hea, et meil on võimalus saada kogu loole poliitikavaba ja õiguslikel alustel põhinev hinnang, kus pole ruumi emotsionaalsele ja hüsteeriliseks kiskuvale sildistamisele,» lisas ta.

Riigiprokuratuur alustas eile erakondade rahastamise järelevalve komisjoni avalduse alusel kriminaalmenetlust, et kontrollida, kas Tallinna linnavalitsuse juhtimisülesandeid täitvad ametnikud on pööranud neile usaldatud võõra vara ebaseaduslikult enda või kolmanda isiku kasuks.

Järelevalvekomisjon pöördus prokuratuuri poole kahe nädala eest pärast seda, kui oli teinud Tallinna linnajuhtidele valimiskulude tagastamiseks ettekirjutuse. Pöördumise ajendasid kohalikel valimistel kandideerinud Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare, abilinnapea Arvo Sarapuu, Põhja-Tallinna linnaosa vanema Karin Tammemäe ja tema asetäitja Priit Kutseri ning Tallinna ettevõtlusametis töötava Jaanus Mutli valimiste eel avaldatud ja algselt teavituskampaaniaks nimetatud valimisreklaamid, mille kulud maksis kinni Tallinna linn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles