Puudega lapse ema kohtuvõit võib muuta toimetulekutoetuste maksmist

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Järvamaal Albu vallas elav liitpuudega poja ema Heli Madison lõi Albu vallavalitsuse vastu kohtusse minnes pretsedendi, mille tõttu on nüüd mitmel tuhandel oma lähedast hooldaval inimesel üle Eesti lootus toimetulekutoetust saada.

Pärast aasta kestnud kohtuskäimist otsustas Albu vallavalitsus täna, et hakkab siiski maksma toimetulekutoetust Heli Madisonile, kes on 21-aastase liitpuudega Josephi ema, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat»

Albu vallavanem Kalju Kertsmik selgitas, et Madisoni toimetulekutoetuse taotlus jäi aasta tagasi rahuldamata, kuna sotsiaalhoolekande seaduse järgi ületas tema ja poja sissetulek toimetulekupiiri - nimelt elab Madison 70-eurosest hooldajatoetusest, poja pension on 238 eurot kuus.

Kertsmik rääkis, ei Madison kaebas vahepeal otsuse edasi halduskohtusse, sealt läks teema edasi veel riigikohtusse, kus kolleegium tühistas osa halduskohtu otsuse punkte ning ütles, et ka perekonnaseadus võib olla aluseks toimetulekutoetuse maksmiseks.

Kuna siiamaani oli aga nii, et sotsiaalhoolekandeseadus ja perekonnaseadus on omavahel üksteisega vastuolus, siis lõi Madison kohtusse minekuga pretsedendi, mille alusel võib nüüd toimetulekutoetust saada ligi kolm tuhat sarnasesse olukorda sattunud inimest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles