Kui palju taimekaitsevahendite jääke jõuab meie toidulauale?

, Põllumajandusuuringute Keskus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muu hulgas ka maasikate kasvatamisel kasutatavad taimekaitsevahendid võivad pärssida meeste viljakust, selgus hiljuti Londonist tehtud uuringust.
Muu hulgas ka maasikate kasvatamisel kasutatavad taimekaitsevahendid võivad pärssida meeste viljakust, selgus hiljuti Londonist tehtud uuringust. Foto: SCANPIX

Taimekaitsevahend (pestitsiid) on ühte või mitut toimeainet sisaldav toode, mis on ette nähtud taimede ja taimsete saaduste kaitsmiseks taimekahjustajate eest ning mittesoovitavate taimede, taimeosade või taimekahjustajate hävitamiseks. Kuidas satuvad nende jäägid elukeskkonda, sealhulgas toiduainetesse?

Taimekaitsevahendid jaotatakse vastavalt kasutusobjektile kolme suurde rühma: herbitsiidid – umbrohtude tõrjeks, insektitsiidid – kahjurite tõrjeks, fungitsiidid – seente tõrjeks.

Oluline on taimekaitsevahendite õige kasutamine, mis tagab saagikuse tõusu ja parandab saaduste kvaliteeti, ühtlasi suureneb nii väetiste tõhusus ning vähenevad koristus- ja säilituskaod.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles