Veebiperemehe projekt on mõjutanud saja looma elu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass. Foto on illustreeriv.
Kass. Foto on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Varjupaikade MTÜ heategevusliku Veebiperemehe projekti käi­gus on kaheksa kuuga kogutud kodutute loomade tarvis
177 700 krooni.

Nendest vahenditest on abi saanud Virumaa, Viljandi, Pärnu, Võru ja Valga kodutute loomade varjupaikade ligi sada elanikku.

Virumaa kodutute loomade varjupaiga juhataja Evelin Ama­nov ütles, et tänu headele annetajatele on nende varjupaigas saanud abi umbes 30 koera ja 15 kassi.

Amanov lisas, et kogutud raha on olnud väga suureks toeks nälginud loomadele spetsiaalsete toitu­de ja vitamiinide ostmiseks, samuti vigastatud kasside-koerte aitamiseks.

Amanov tõi näite koerast, kellel oli lisaks mitmesuguste vigastuste ravimisele vaja eemaldada püssikuul, ning kassist, kel­le keha tagaosa on mingil põhju­sel karvadest täiesti paljas ning kes vajab kalleid vitamiine.

Varjupaiga juhataja märkis, et annetustest abi saanud looma­dest on endale uue kodu leidnud umbes pooled.

Kodutute loomade varjupaiku ühendava Varjupaikade MTÜ juhi Triinu Priksi sõnul on annetused varjupaikade loomade jaoks väga olulised, sest kohalikel omavalitsustel on kohustus iga looma eest varjupaigale toetust maksta vaid esimesed 14 päeva, misjärel tuleb edasised ülalpidamiskulud leida varjupaigal endal või loomad hukata.

Priks nimetas, et kuigi Veebiperemehe projekti abil kogutud summa tundub esmapilgul suur, ei kata kogutud 1800 kroo­ni looma kohta varjupaikade tehtavaid kulutusi.

Priks märkis, et keskmiselt kulub ühe terve looma elementaarsetele prot­seduuridele ­varjupaika sat­tumisest kuni talle uue kodu leid­miseni ligikaudu 3000 krooni ­kassi ja 4000 krooni koera kohta.

Veebiperemees on eelmise aasta oktoobris Varjupaikade MTÜ algatatud heategevuslik projekt varjupaigas elavate lemmikloomade elutingimuste parandamiseks ning neile uue kodu leidmiseks.

Veebiperemees hoolitseb oma valitud lemmiku eest toidu, ravimite, arstiabi, kiipimise ja steriliseerimise jaoks raha annetades, kuni too endale kodu leiab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles