Mis toimub staadioni tribüünidel? Rahvusmeeskondade mängul kaevatakse välja nende senised ajaloolised kontaktid, eriti teravaks ihutakse atmosfäär naabrite vahel. Kui Eesti 2002. aastal Lillekülas Venemaaga mängis, rullisid vastased lahti loosungi «1940. Peremehed tulid tagasi». 2007. aasta loosungid ütlesid: «Käed eemale sõdur-vabastajast.» Sarnaseid müütide kokkupõrkeid näeme ka käimasoleval MMil.
Mis toimub staadioni tribüünidel? Rahvusmeeskondade mängul kaevatakse välja nende senised ajaloolised kontaktid, eriti teravaks ihutakse atmosfäär naabrite vahel. Kui Eesti 2002. aastal Lillekülas Venemaaga mängis, rullisid vastased lahti loosungi «1940. Peremehed tulid tagasi». 2007. aasta loosungid ütlesid: «Käed eemale sõdur-vabastajast.» Sarnaseid müütide kokkupõrkeid näeme ka käimasoleval MMil. Foto: Toomas Huik

Jalgpall on sõda teiste vahenditega, see on oma tõe (usu, rahvuse, hõimu, identiteedi) eest võitlemine, seejuures on oluline kokkukuuluvustunne ja truudus ühele meeskonnale, kirjutab ajakirjanik Indrek Schwede.
 

Kommentaarid
Copy