Nord Stream võib segada NATO sõjalaevade ankurdamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nord Stream
Nord Stream Foto: graafika: Silver Alt

Läänemerre rajatav gaasijuhe Nord Stream võib osutuda segavaks takistuseks olukordades, kus sõjalaevadel on vaja ankrusse heita, märgitakse USA 6. laevastiku teates BNSile.

Gaasijuhe saab mere põhjast sõjalaevade navigeerimist mõjutada väga vähe, kuid võib USA sõjalaevastiku juhtide hinnangul olla nende alustele probleemiks sadamatest eemal peatuskoha valimisel. USA 6. laevastikku kuuluv fregatt Simpson viibis kolmapäeval Tallinna lahel ning laeva juhtivohvitserid kohtusid Eesti ajakirjanduse esindajatega.

Fregatt Simpson viibis Eesti rannikuvetes ka varem juunikuus rahvusvahelise õppuse BALTOPS 2010 raames, toetades Loksa lähedal toimunud dessantoperatsiooni.

USA ja teiste NATO liikmesriikide laevad kasutavad Läänemerel navigeerimiseks ning merepõhjas asuvate takistuste vältimiseks eelkõige USA kaitseministeeriumi ja Briti admiraliteedi poolt koostatud kaarte. Teiste riikide rannikuvete külastamisel kasutatakse võõrustava riigi poolt koostatud kaarte vaid juhul, kui selleks tekib eraldi vajadus, teatas USA 6. laevastik BNSile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles