Eestit esindab Brasiilias robotkoondis

Katre Tatrik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robotimeeskonna abitreener Kristian Hunt klõbistab sõrmedega arvuti klaviatuuril ja peagi süttivad filosoofide-jalgpallurite peas sinised ja rohelised tulukesed. Eukleides ja Boole jagavad üksteisele robotliku häälega ingliskeelseid sõnumeid, löövad jalaga oranži palli pihta ja kõnnivad seejärel ükskõikselt neid pildistavale fotograafile otsa. «Nendega tuleb natuke veel tööd teha,» teatas Hunt.
Robotimeeskonna abitreener Kristian Hunt klõbistab sõrmedega arvuti klaviatuuril ja peagi süttivad filosoofide-jalgpallurite peas sinised ja rohelised tulukesed. Eukleides ja Boole jagavad üksteisele robotliku häälega ingliskeelseid sõnumeid, löövad jalaga oranži palli pihta ja kõnnivad seejärel ükskõikselt neid pildistavale fotograafile otsa. «Nendega tuleb natuke veel tööd teha,» teatas Hunt. Foto: Kristjan Teedema

Brasiilias jalgpalli maailmameistrivõistlustel esindab Eestit Tartu ülikooli humanoidjalgpallirobotite meeskond Philosopher ehk Filosoof.

Filosoof Boole kükitab pea norus ja käed põlvedel Tähe füüsikahoone nullkorruse akendeta ruumis valge külma radiaatori ees. Ta puhkab ja kogub seljale kinnitatud musta elektrijuhtme kaudu vooluvõrgust energiat. Filosoof Locke viibib vigastuse tõttu Prantsusmaal paranduses.

Euclid, keda võib eestipäraselt ka Eukleideseks kutsuda, seisab parasjagu kustunud pilguga väravas, roosa vöö ümber puusade.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles