Lugeja kiri: kiiver kohustuslikuks ka pummeldajatele

Jüri Laurson
, liikleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Planeeritav liiklusseaduse täiendus, kus tahetakse hakata nõudma kõigilt jalgratturitelt kiivri kandmist, on meie demokraatlikus ühiskonnas täiesti arusaamatu. Tundub, et kiivritootjad on jõudnud oma tootmisega niikaugele, et ainus võimalus kauplustes liigsetest kiivritest vabaneda on teha liiklusseadusse parandus. See on seaduse täiendajatel muidugi väga primitiivne samm.

Liikluses on palju laiem ring, kellele tuleks ette näha kohustus kiiver pähe panna, sest kui jalgratturid rikuvad liiklusseadust, siis nad seavad ohtu nii enda kui ka jalakäijate elu. Seega, kui juba kiivri nõudmine seadustatakse, tuleks seadustada, et kiivrit kannaksid peale jalgratturite kõik jalakäijad, kellele võib jalgrattur otsa sõita.  

Tähelepanuta on jäetud kiivrikandmise nõue meie rahva hukatuseks 1. juulist jõustuvas korrakaitseseaduses, mis mõningate mööndustega lubab alkoholi avalikus kohas tarbida. Kiirabi ja erakorralise meditsiini arstid teavad küll ja televisioonis näeme ka, kui palju on vägijookide tarbijatel ette tulnud peatraumasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles