Laevakaitsjate pöördumine Warren Buffetti poole

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlastest laevakaitsjad Indias 2014. aasta aprillis pärast kautsjoni vastu vabastamist.
Eestlastest laevakaitsjad Indias 2014. aasta aprillis pärast kautsjoni vastu vabastamist. Foto: Tairo Lutter

Indias viibivad laevakaitsjad kirjutasid ühise pöördumise kindlustusfirmadega seotud Berkshire Hathaway’le ning väljendasid kirjas muret suurettevõtte juhile Warren Buffett’ile, et nad on rohkem kui poole aasta jooksul jäänud ilma olulisest osast oma materiaalsest varast ning palusid kindlustusfirmadel lepingust kinni pidada.

Postimees avaldab mõned lõigud sellest kirjast.

Austatud hr. Buffett,

On äärmiselt muret tekitav, et Berkshire Hathaway koos teiste Seaman Guard Ohio kindlustusandjatega on Indias  lõiganud 35 kautsjoni vastu vabastatud meest ära meditsiinilisest ravist ja teistest hüvedest.

Kindlustusandjad ei tohiks kohelda niimoodi mehi, kes vajavad abi, kellest mõned on Iraagis ja Afganistanis teeninud, sest hüvitiste väljamaksmisest keeldumise tõttu on need mehed kaotanud oma autod, oma vara ja mõned isegi oma kodud.

...

Piraadiküttide laeva kindlustusandja lükkas tagasi 35 meremehe palganõude ja soovitas neil pöörduda heategevuslike organisatsioonide poole, see ei mõjuta ainult 35 meest, vaid ka nende naisi, tütreid, poegi, emasid, isasid ja mõndasid meremehi võib oodata ees lahutus.

...

Kuna kindlustusfirmade keeldumisel on laevakaitsjate eludele tõsised tagajärjed, kutsume üles Berkshire Hathaway’d koos Travalers’i, Aon’i ja Lodestar-RSA’ga ümber mõtlema ja vastutustundlikult käituma, täitma oma kohustusi ja hüvitama viivitamatult meremeestele ning nende tööandjale kõik kulud.

Lugupidamisega,

MV Seaman Guard Ohio meeskond ja korravalvurid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles