Eesti korvpallinaiskond Läti kaitse vastu ei saanud

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merike Anderson kohtumises Läti vastu rünnakul.
Merike Anderson kohtumises Läti vastu rünnakul. Foto: Toomas Tatar

Eesti naiste korvpallikoondis kohtus 2015. aasta EM-valikmängude raames kodus Lätiga, vastu tuli võtta 56:74 kaotus ja pärast kahte mängu jätkatakse võiduta. Avakohtumises kaotas Eesti Itaaliale 58:66.

«Lätlannade kaitse oli väga agressiivne ja tugev. Niisuguseid momente oli taas liiga palju, kus me jookseme pea ees korvi alla, aga ei suuda skoori teha. Samuti tegime liiga palju lihtsaid pallikaotusi,» sõnas Levkoi.

Levkoi sõnul lööb otsustavatel hetkedel jätkuvalt välja kogemuste puudumine. Nii Itaalial kui Lätil on mängijad, kes on väga tugevates liigades ja harjunud päevast päeva kõrgel tasemel tegutsema. Ja Läti eesliinimängijad olid füüsiliselt eestlannadest kõvasti üle.

Heaks näiteks on lõunanaabrite mängujuht Elina Babkina, kes kogu mängu oli justkui ei midagi erilist, ent neljandal veerandajal, kui Eestil tekkis väike lootus kaotusseisust välja tulla, olid just tema järjestikused korvid need, mis vahe taas üle kümne silma käristasid. 18 punktiga võitjate resultatiivseimaks tõusnud Babkina mängis eelmisel hooajal Tšehhi kõrgliigas ja on Eurolii­ga karastusega.

«See näitabki mängija klassi. Aga kokkuvõttes ma ei põe, tuleb Portugal ära süüa ja itaallannadega suudame ehk taas kõvasti pusida,» kommenteeris Levkoi.

Eesti liider Merike Anderson tõi samuti välja vastaste kaitse, lisades, et mängujoonisest ei peetud kinni. «Itaalia mängus kaitse nii agressiivne ei olnud. Seal mängisime oma kohad välja, aga ei pannud ära. Läti kaitse vastu ei jätkunud meil piisavalt kannatust, et lõpuni mängida. Suudame 15 minutit normaalset mängu näidata, ent edasi hakkab nii-öelda maailmapäästmine peale ja mängujoonis ununeb sootuks. Kui seda isetegevust vähem oleks, siis tegelikult suudame me päris hästi tegutseda,» võttis 11 punkti toonud Anderson kohtumise kokku.

«Midagi meil kaotada pole, me pole siin alagrupis ei favoriidid ega autsaiderid. Heal päeval võime kõiki üllatada, aga selleks tuleb oma joonisest kinni pidada. See on müstika, miks me seda 40 minutit teha ei suuda,» lisas Anderson.

Eesti resultatiivseimaks kerkis Läti vastu 17 punktiga Pirgit Püü.

Järgmisena võõrustatakse Audentese spordihallis pühapäeval kell 18 Portugali. Kvalifikatsiooniturniirilt pääsevad edasi iga alagrupi võitjad ja lisaks viis paremat teise koha naiskonda. 2015. aasta suvel Ungaris ja Rumeenias peetavale finaalturniirile on juba koha taganud Ungari, Rumeenia, Kreeka, Hispaania, Türgi, Serbia, Valgevene ja Tšehhi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles