Ameerika mereväelased veetsid lastega toredalt aega

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameerika Ühendriikide mereväelennuki P-3 Orion meeskonnaliikmed külastasid täna Tondi Põhikooli, kus õpivad vaimsete ja füüsiliste puuetega lapsed. Mereväelased aitasid heakorratöödes ja veetsid lastega toredalt aega.


Parajasti pinke värviva leitnant Nasca sõnul on koostöö kohalikega osa nende tööst. Kuigi nende põhitöö käib lennukil, mille varustusse kuuluvad nii süvaveepommid, allveetõrje torpeedod, ei ole lastega tegelemine neile midagi uut.

«On väga tore võimalus puhata igapäeva tegemistest, lõbutseda ning samas midagi tagasi anda.» Mereväelaste põhiülesandeks Eestis on osalemine Läänemere keskosas läbi viidaval mereväeõppusel BALTOPS 2014.

Ohvitser Fischerile pakub lastega mängimine palju rõõmu, populaarsem tegevus tundub olevat musitseerimine. Mereväelased tegelesid oma ametikohustuste kõrvalt lastega ka Itaalias. Fischer leiab, et lastega tegelemine on nende igapäeva tegevustele hea vaheldus, kuid ametit siiski vahetama ei kipu.

«Ma armastan oma tööd, armastan lapsi. Niikauaks kuni saan tegeleda mõlemaga, on kõik hästi,» on mereväelane kindel.

USA saatkond Eestis on selliseid üritusi koordineerinud juba paar aastat. Kultuurivaldkonna koordinaator Tiiu Vitsuti sõnul jäädi tänase üritusega väga rahule, olenemata sellest, et plaanid tuli ilma tõttu ümber teha. Mereväelastele on tal jagada vaid kiidusõnu:

«Nad leiavad kergelt lastega ühise keele ning saavad hästi hakkama töödega, mis neile antakse. Nad on kõigeks valmis ning selline suhtumine teeb korraldamise palju lihtsamaks.»

Tondi Põhikoolis toimus taoline projekt nende koolis esimest korda. Direktor Evi Kraani sõnul pole palju inimesi ega asutusi, kes tahavad tulla puuetega inimeste kooli ning midagi ära teha.

«Tööd jaguks,» mõtiskleb direktor ning lisab, et selliseid projekte võiks rohkem olla.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles