Iraagi välisminister: pühasõdalased on põgenema löödud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi välisminister Hoshyar Zebari.
Iraagi välisminister Hoshyar Zebari. Foto: SCANPIX

Iraagi välisminister Hoshyar Zebari ütles neljapäeval, et riigis suured alad vallutanud pühasõdalased on põgenema löödud.

Teistel andmetel lähenevad sunni äärmusrühmituse Iraagi ja Levandi Islamiriik (ISIL) võitlejad pärast Mosuli ja Tikriti vallutamist Bagdadile.

Londonis konverentsil osalev Zebari tunnistas, et Mosuli ja Tikritiga on olukord tõsine.

«Aga täna sain ma pealinnast teate, et olukord on hakanud pöörduma, Iraagi julgeolekujõud on suutnud end reorganiseerida ja on tõrjunud nad mõnede teiste tähtsate strateegiliste punktide hõivamiselt tagasi Tikritist lõunasse,» ütles ta Sky televisioonile.

«Praegu nad minu arvates põgenevad - ISIL, Al-Qaeda ja relvarühmitused.»

Pühasõdalased ISIL-iga eesotsas vallutasid nädala alguses Niineve provintsi Iraagi põhjaosas, suure osa Kirkuki ja Salaheddini provintsist ning tungisid ka Diyala põhjaossa.

Zebari tõdes, et toimunu on tõsiseks löögiks USA-lt väljaõppe saanud Iraagi julgeolekujõududele.
«See on muidugi tõsine tagasilöök Iraagi julgeolekujõududele, kes suurimas linnas kokku kukkusid ning oma relvad ja varustuse maha jätsid.»

«Nüüd püüame sellest üle saada, need terroristid suurtest linnadest välja lüüa.»

Välisministri sõnul on ka märke, et pühasõdalased on hakanud Mosulist taanduma, sest julgeolekujõud osutavad tõsist vastupanu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles