Pakistani poliitikud võltsisid ülikoolidiplomeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani president Asif Ali Zardari väiab, et tema diplom on ehtne
Pakistani president Asif Ali Zardari väiab, et tema diplom on ehtne Foto: SCANPIX

Pakistani ametivõimud kontrollivad poliitikuid, kuna mitmekümnel neist võib olla võimule pääsemiseks võltsitud ülikoolikraad.

Ülemkohus käskis valimiskomisjonil kontrollida peaaegu kõigi 1100 valitud ametniku ülikoolikraadi. Valediplomiga poliitikud kaotavad suure tõenäosusega oma kohad, vahendab the Daily Telegraph.

Uurimine on algatatud ka president Asif Ali Zardari kohta, kuna kahtlustatakse, kas mees ikka on lõpetanud Londoni ärikooli.

Kuna kohalik meedia tunneb teema vastu suurt huvi, on mitmed poliitikud juba ärritunud. «Kraad on kraad. Olgu ta võlts või päris, ta on ikkagi kraad. Sel pole vahet,» ütles Nawab Aslam Raisani vihaselt.

Endine valitseja Pervez Musharraf viis 2002. aastal sisse seaduse, mille kohaselt nõutakse kõigilt ametnikelt vähemalt bakalaureusekraadi. Kriitikute sõnul oli see muudatus ebademokraatlik, kuna riigis on 50 protsenti elanikkonnast kirjaoskamatud. Nende meelest oli seaduse eesmärgiks oponentide kõrvaldamine.

Kõrghariduse komisjoni pressiesindaja sõnul on tuvastatud juba 35 võltsdiplomiga parlamendiliiget. 138 liikme diplomid olid aga hoopis loetamatud ning vähemalt üks liige saatis eksameid sooritama oma sõbra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles