Riigieelarve kontrolli erikomisjon arutab VEB fondi auditit

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Panga president Ardo Hansson jagab riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjonile selgitusi VEB fondi kohta.
Eesti Panga president Ardo Hansson jagab riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjonile selgitusi VEB fondi kohta. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon arutab esmaspäeval riigikontrolli VEB fondi auditit, avaliku istungi kell 13 algavat otseülekannet on võimalik jälgida ka Postimehe vahendusel.

Riigieelarve kontrolli erikomisjonile jagavad selgitusi Eesti Panga president Ardo Hansson, SA VEB likvideerija Rein Järvelill, riigikontrolli tulemusauditi osakonna peakontrolör Tarmo Olgo, riigikontrolli tulemusauditi osakonna auditijuht Ermo Liedemann ning riigikontrolli kommunikatsiooniteenistuse juhataja Toomas Mattson.

Neljapäeval avalikustatud riigikontrolli audit ei tuvastanud, kes koostas Eesti Pangas valeandmetega kirja, mille alusel sai Vene ettevõttel TSL International võimalikuks saada riigi kaasabil NSV Liidu Välismajanduspangast kätte 32,3 miljonit USA dollarit Eesti pankade korrespondentkontodel külmutatud raha.

Riigikontroll nõustub auditis Eesti Panga siseauditi hinnanguga, et Eesti Panga saadetud valeandmetega ametlik kiri oli koostatud planeeritud tegevuse käigus ehk ettekavatsetult.

Riigikontrolli auditi käigus ei selgunud, kes Eesti Pangas valeandmetega kirja oli koostanud. Seda väitsid end mitte mäletavat ka intervjueeritud asjaomased isikud.

Riigikogu VEB fondi uurimiskomisjon tutvustab oma uurimise lõppraportit kolmapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles