EKRE: kooseluseadus on vastuolus eesti rahva huvide ja põhiseadusega

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKRE esimees Mart Helme.
EKRE esimees Mart Helme. Foto: Raigo Pajula

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) volikogu on seisukohal, et Riigikogul  pole demokraatlikku mandaati võtta vastu niinimetatud sooneutraalne  kooseluseadus, sest partei sõnul on see sisuliselt homoabielude kehtestamine koos  lisanduva lapsendamisõigusega.

EKRE sõnul on nad veendunud,  et Eesti riik ja parlament peavad töötama süstemaatiliselt ja  pühendunult selliste seaduste rakendamise nimel, mis soodustaks eesti  rahva iivet ning tugevdaks laste saamiseks ja kasvatamiseks  ühiskondlikke hoiakuid ja struktuure. «Peame iseenesestmõistetavaks, et  traditsioonilise perekonna toetamine ja tugevdamine teenib just seda  eesmärki. Selles valguses peame mõistusevastaseks praeguse  valitsuskoalitsiooni pingutusi perekonna mõiste ümberdefineerimiseks ja  lammutamiseks,» seisis EKRE pressiteates.

«Konservatiivne Rahvaerakond ei toeta sooneutraalset lähenemist vaid  vastupidi, peab vajalikuks teineteist toetavate ja täiustavate  soorollide tugevdamist ning soodustamist perekonna näol. Mehe  loomulikuks rolliks on olla isa ja naise loomulikuks rolliks on olla ema, tüdrukud ja poisid vajavad elus hästi toime tulemiseks mõlemast  soost vanema hoolitsust ja eeskuju.»

Kui kooseluseadus jõustub, lubab EKRE asuda  tööle seaduse tühistamise nimel. Eesmärgiks on nende sõnul saavutada tulemus, mis  arvestab riigi põhiseadust ja tugineb ühiskonna enamuse poolt  aktsepteeritud väärtustele. «Lähtume antud küsimuses argumentidest,  millele on korduvalt viidanud SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks, ja  juhime tähelepanu seaduseelnõu tabanud massilisele avalikule  vastuseisule.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles