Võistkondlik EM toob Kadrioru staadionile ohtralt kergejõustiku maailmanimesid

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelson Evora.
Nelson Evora. Foto: SCANPIX

Sel nädalavahetusel, 21.-22. juunil saab Kadrioru staadionil kergejõustiku Euroopa võistkondlike meistrivõistluste esiliigal võistlemas näha olümpiavõitjaid, maailma- ja Euroopa meistreid.

Tallinnas näeb võistlemas näiteks Pekingi kolmikhüppe olümpiakulda Nelson Évorat Portugalist ja palju medaleid võitnud Marian Opreat Rumeeniast. Vasaraheites on aga lubanud kohale sõita valitsev olümpiavõitja ja Euroopa meister Krisztián Pars. Ungari kuulsus on võistkondlikul EM-il oma kodumaale alati maksimumpunktid toonud ning sama seeriat loodab ta jätkata ka Tallinnas. Tema võitu võib aga väärata sama ala Pekingi olümpiavõitja, Londoni olümpiamängude hõbe ja 2009. aaasta maailmameister Primož Kozmus. Meeste odaviskes on soomlastel välja pandud Londoni olümpiapronks Antti Ruuskanen.

Kettaheites tahab olümpiavõitja Gerd Kanteriga mõõtu võtta Virgilijus Alekna kannule astunud 23-aastane leedulane Andrius Gudžius, kes hiljuti heitis Kaunases 66.11. Leedu koondisest leiame veel Helsingi EM-i kõrgushüppe hõbemedalimehe Raivydas Stanyse ja pronksmedalistist sprinteri Lina Grinčikaitė. Kuigi Grinčikaitė jooksis Londoni olümpial uueks Leedu rekordiks 11,19, kummardub Tallinnas stardipakkudele veelgi võimsama isikliku rekordiga sportlasi. Üheks neist on Norra sprinter Ezinne Okparaebo, kelle 100m rekordiaeg on 11,10 ning 200m jooksus on tema nimel Norra rekord 23,30.

Meessprinteritest on Kadriorgu oodata teistki Norra kergejõustikutähte Jaysuma Saidy Nduret, kes võitis Helsingi EM-il pronksi ning aasta varem alistas maagilise kümne sekundi piiri, püstitades uueks rahvusrekordiks 9,99. Fännidele teevad kindlasti suurt rõõmu Belgiat esindavad kaksikvennad Kevin ja Jonathan Borlée, kes on täiskasvanute klassis medaleid võitnud 2010. aastast.

Kõrge tasemega sportlasi jätkub ka pikamaadistantsidel. Näiteks mulluse Göteborgi sise-EM-i võitnud portugallanna Sara Moreira, kes jõudis poodiumile ka Helsingi ja Barcelona EM-idel. Sama saavutuste rida on ette näidata ka Ana Dulce Félixil, kes saab veel uhkustada hulga individuaalsete medalite ning Helsingi EM-i 10 000 meetri kullaga.

Võistkondlike Euroopa meistrivõistluste esiliiga toimub 21.-22. juunil Tallinnas Kadrioru staadionil. Esiliigas võistlevad Eesti kõrval Valgevene, Kreeka, Norra, Rumeenia, Portugali, Soome, Iirimaa, Belgia, Ungari, Sloveenia ja Leedu koondised. Eesti värve kaitsma ja kõrgete kohtade eest võitlema tulevad kõik meie kergejõustikutipud. Lõpliku koondise nimekirja avaldab Eesti Kergejõustikuliit 17. juuni õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles