Pepleri tänava lasteaia ideekonkursi võitis töö «Bios»

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bios
Bios Foto: Repro

Tänasel linnavalitsuse istungil kinnitati Pepleri 1a krundile ehitatava lasteaiahoone ideekonkursi tulemused. Esimese koha sai töö märgusõnaga «Bios», teise koha «Sisse- ja väljapoole» ning kolmanda koha töö nimega «Valge». Lasteaed on plaanis avada 2016. aastal.

«Rõõm on tõdeda, et esikohatöö pälvis kogu komisjoni heakskiidu,» märkis pressiesindaja vahendusele Tartu abilinnapea Tiia Teppan. «Siit liigume edasi projekteerimise ja ehitamise suunas.»

Arhitektuurse ideekonkursi eesmärk oli leida parim lahendus kuuerühmalise lasteaiahoone rajamiseks. Vastavalt võistluseeskirjale hindas žürii võistlustööde ruumilist kvaliteeti ja sobivust ümbritsevasse linnaruumi, arhitektuurset lahendust, vastavust detailplaneeringule (sh vastavust muinsuskaitse eritingimustele) ning lasteaia ruumivajadusele.

Eksperthinnangutest selgus, et ükski ideekonkursile esitatud töödest ei vasta täiel määral kehtivale detailplaneeringule ega energiatõhususe nõuetele. Suurimad probleemid on sõidukite ligipääs krundile, jalakäijate avalike ligipääsude tagamine ja parkimiskohtade arv. Kõik tööd jäävad siiski detailplaneeringuga määratud hoonestusala sisse ja ehitusaluse pindala raamesse.

Linnavalitsuse kinnitusel on aga peaaegu kõigi tööde puhul on võimalik viia pakutud ideed vastavusse detailplaneeringuga, kas väiksema või suurema ümberprojekteerimise teel.

Lasteaia projekteerimine on kavas aastatel 2014 - 2015 ja uus 120-kohaline lasteaed avatakse Maarja kiriku kõrval 2016. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles