Uus rahastaja Investly aitab väikeettevõtjat

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahakott
Rahakott Foto: Elmo Riig / Sakala

Väikesed ja keskmised ettevõtted, kes jäävad piisava tagatise puudumisel sageli suurpankade laenuhaldurite uste taha, saavad nüüd korjata laenuraha suuremateks investeeringuteks ühisrahastuse abil. Ettevõte peab tegema ise kampaania ja investorid panevad kamba peale kokku oksjonil kujunenud intressimääraga vajaliku summa, kirjutab Äripäev.

Täna stardib Eesti esimene ettevõtetele suunatud ühisrahastusplatvorm Investly, mille tegevjuht Siim Maivel võrdleb ettevõtet Hooandja projektiga, ainult selle vahega, et nende oma on suunatud ettevõtetele, mitte eraisikutele.

«Ettevõte saab küsida meie keskkonnas ärilaenu investorilt. Investoriks võivad olla nii eraisikud kui ka teised ettevõtted. Laen jaguneb ilmselt umbes 10 kuni 100 investori vahel, igaüks paneb nii palju, kui tahab. Miinimumsumma on kümme eurot. Investeerimine toimub oksjoni vormis, kus kujuneb intressimäär,» rääkis Maivel.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles