Eestlaste vastutusala Aafrikas suurenes neli korda

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlaste vastutusala Kesk-Aafrika Vabariigis suurenes.
Eestlaste vastutusala Kesk-Aafrika Vabariigis suurenes. Foto: Kristel Maasikmets

Eesti kaitseväelaste vastutusala Kesk-Aafrika Vabariigis suurenes umbes neli korda, senine ala anti üle Läti kaitseväelastele.

Banguis teenivad Eesti kaitseväelased on mai lõpust alates taganud EUFORi baasi julgeolekut ja teinud lähialapatrulle, vahendas kaitseväe peastaap.

Nüüdsest hakkab eestlaste rühm kogu üksusega rohkem oma vastutusalal patrullima, et tagada sealne julgeolek.

Banguis teeniva jalaväerühma ülema kapten Tanel Rattiste sõnul elab uuel vastutusalal nii moslemeid kui kristlasi, kuid Ucatexi baasi valvamise üleandmine lätlastele tähendab, et eestlased saavad oma vastutusalal tegutseda kogu üksusega.

Eesti üksuse ülesanne Kesk-Aafrika Vabariigis on läbi viia julgestus- ja toetusoperatsioone, et vabastada Aafrika Liidu rahuvalvemissiooni ja Prantsuse üksuseid vahetute operatsioonide läbiviimiseks.

Eesti kaitseväe Kesk-Aafrika Vabariigi ligi 50 liikmelise kontingendi teenistus Euroopa Liidu operatsiooni EUFOR RCA raames kestab augusti lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles