Okkaline puu ühendas teadlasi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tahaks loota, et lisaks männipuu monograafiale ilmuvad tulevikus ülevaatlikud käsitlused ka teistest Eesti puuliikidest, ütles «Mänd Eestis» koostaja Malle Kurm. Tagapool uurivad värsket teost emeriitprofessorid Artur Nilson ja Ülo Tamm ning kauaaegne metsaseltsi juht Kaupo Ilmet.
Tahaks loota, et lisaks männipuu monograafiale ilmuvad tulevikus ülevaatlikud käsitlused ka teistest Eesti puuliikidest, ütles «Mänd Eestis» koostaja Malle Kurm. Tagapool uurivad värsket teost emeriitprofessorid Artur Nilson ja Ülo Tamm ning kauaaegne metsaseltsi juht Kaupo Ilmet. Foto: Kristjan Teedema

Et nii mahukat ja ülevaatliku teost Eesti levinuimast puust veel ilmunud ei ole, kogunes eile maaülikooli metsamajja raamatu «Mänd Eestis» esitlusele lõviosa meie metsandusteadlastest alates noortest ja lõpetades väärikate emeriitprofessoritega.

«Malle, sa oled meile kõigile oma sünnipäeva puhul kingituse teinud,» lausus metsaökoloogia professor Kalev Jõgiste, õnnitledes monograafia koostajat Malle Kurmi ühtaegu nii raamatu ilmumise kui ka eilse hällipäeva puhul. Jõgiste on ka üks raamatu 25 autorist.

«Tegemist on vaieldamatult saavutusega,» tõdes metsakasvatuse professor Hardi Tullus, viidates trükilõhnalisele teosele. Männikud moodustavad umbes 40 protsenti Eesti metsadest. «See puuliik on väga hästi uuritud, kuid kokkuvõtvat ülevaatlikku teost seni polnud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles