Liina Kersna: inimesel on vabadus vihata, riigil mitte

Liina Kersna
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Kersna
Liina Kersna Foto: Kaupo Kikkas

Homo­seksuaalsus ei ole Eestis niisugune probleem, nagu kooselu­seaduse vastased seda näidata üritavad, kirjutab peaministri büroo juhataja Liina Kersna.

Meil on maal naabrimees, veendunud nudist. Kui ilm vähegi lubab, teeb ta kõiki kodutöid alasti. Niidab muru, kaevab maad, kõpitseb sauna ehitada. Sellest poleks ju midagi, metsaäärne talu, las möllab. Paraku läheb tee meie juurde tema õue alt läbi. Ja kui külalised saabuvad, paneb naabrimees demonstratiivselt käed puusa ning laseb oma uhkusel tulijaid tervitada.

Peab tunnistama, et ega see meile nüüd väga ei meeldi. Kuid kordagi pole tulnud ka mõttesse, et peaks kutsuma politsei, kiirabi või et seda meest peaks hakkama vihkama. Sest kes ütleb, kust läheb normaalse ja hälbe piir? Eesti ühe teenekama seksuoloogi, doktor Imre Rammuli hinnangul on selliseid «seksuaalse kiiksuga toredaid inimesi» meie hulgas vähemalt kümme protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles