Maksuamet kütab ettevõtjate suve kuumaks

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliameti kontrolliosakonna asejuht Kaido Lemendik kinnitas, et kontrollijad teevad vahet, kas ettevõtja leiab kadunud arve rutiinse arvepidamise või maksuameti kontrolli käigus.
Maksu- ja tolliameti kontrolliosakonna asejuht Kaido Lemendik kinnitas, et kontrollijad teevad vahet, kas ettevõtja leiab kadunud arve rutiinse arvepidamise või maksuameti kontrolli käigus. Foto: Toomas Tatar

Ettevõtjaid ootab juulis-augustis Eesti maksunduse ajaloos esmakordne totaalne välikontroll. 77 väärteomenetlejat, lisaks nendele kümned revidendid astuvad 1. juuli hommikul nagu üks mees välja Ülemiste linnakust, et koputada peamiselt ehitusfirmade ja teenindusasutuste ustele. Samal päeval jõustub ettevõtjatele kohustus kanda iga ametisse asunud inimene viivitamatult töötajate registrisse.

«Oleme oma töötajate puhkused niimoodi hajutanud, et suudame nende kahe kuu jooksul läbi viia varasemaga võrreldes mitu korda rohkem külastusi,» ütles maksu- ja tolliameti kontrolliosakonna juhataja asetäitja Kaido Lemendik. «Välja lähevad ka need revidendid, kellel väärteomenetleja õigusi pole. Rikkumise leidmisel kutsuvad nad menetleja.»

Lauskontrolli esimesel nädalal vaatavad maksuametnikud avastatud rikkumistele leebe pilguga, teavitades ja jagades nõuandeid. Seevastu teisel nädalal toob iga registreerimata töötaja kaasa karmi menetluse, sest maksuameti eeldusel on ettevõtjad selle aja peale kõiki andmeid kontrollinud ja võimalikud sisestamisvead parandanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles