Saksa koopauurija päästmine lõppes edukalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksamaal Berchtesgadenis jõudis täna edukalt lõpule koopauurija Johann Westhauseri päästmisoperatsioon.

52-aastane Westhauser jäi Baieri Alpides asuvasse Riesendingi koopasse ligi kilomeetri sügavusele lõksu 8. juunil. Ta oli vigastatud ega pääsenud omal jõul välja, vahendas BBC.

Koopasuu juurde oli esmase ülevaatuse tegemiseks loodud välihaigla. Seal viibivad arstid otsustavad, millisesse haiglasse koopauurija helikopteriga sõidutatakse.

Westhauseri päästmine oli äärmiselt keeruline operatsioon. Päästjad ehitasid kitsasse koopasse mitu nö vahejaama, mille kaudu ta etappide kaupa toodi lõpuks päevavalguse kätte.

Ligi 200 inimesest koosnenud päästemeeskonda kuulusid lisaks Saksa ekspertidele ka Itaalia ja Šveitsi asjatundjad. Kogu ettevõtmine algas eelmisel reedel.

Viimasel ligi 180 meetrit pikal vertikaalsel lõigul aitas hädalist ligi 70 päästjat. Viimased kümmekond meetrit liiguti ülimalt ettevaatlikult, kuna koopasuu on eriti kitsas ja keeruline piirkond.

Riesendingi koobas leiti 1995. aastal. See on Saksamaa koobastest suurim (20 kilomeetrit pikk) ja sügavaim.

Koopa skemaatilist läbilõiget näeb sit.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles