Ringkonnakohus jättis Lõugase kohtuotsuse muutmata

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõugase pistisesüüasi Harju maakohtus. Ats Tamm, Rein Annusver ja Vello Lõugas.
Lõugase pistisesüüasi Harju maakohtus. Ats Tamm, Rein Annusver ja Vello Lõugas. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna ringkonnakohus arutas täna Vello Lõugase, Ats Tamme, ASi Signaal, Rein Annusveri ja ASi K-Projekt kohtuasja apellatsioone ning jättis maakohtu otsuse muutmata.


Tallinna ringkonnakohus jättis tänase otsusega Harju maakohtu 2. septembri 2013 otsuse Vello Lõugase, Ats Tamme ja AS-i Signaal (OÜ Liimi KV) süüdistusasjas muutmata ja kaitsjate apellatsioonid rahuldamata.

«Ringkonnakohus nõustus maakohtu põhjenduste ja järeldustega ning jättis seetõttu maakohtu otsuse muutmata ja apellatsioonid täies ulatuses rahuldamata. Otsus on jõustumata ja selle võib edasi kaevata 30 päeva jooksul,» teatas ringkonnakohtu pressiesindaja Anneli Vilu.

Harju maakohus mõistis Tallinna transpordiameti korruptsioonis süüdistatud ekstöötaja Vello Lõugase ja tema kaaskohtualused mullu septembris kõigis süüepisoodides süüdi. Kohus karistas Lõugast korduva pistisevõtmise, dokumendi võltsimise ja võltsitud dokumendi kasutamise eest kaheaastase tingimisi vangistusega kolmeaastase katseajaga.

ASi Signaal juhatuse liige Ats Tamm sai korduva pistiseandmise eest samasuguse karistuse ja ASi K-Projekt juhatuse liige Rein Annusver pistiseandmise ning võltsitud dokumendi kasutamise eest üheaastase tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga. Juriidiliste isikutena kohtu all olnud ASile Signaal määras kohus 100 000 euro suuruse rahalise karistuse, ASile K-Projekt aga 70 000eurose trahvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles