Galerii: vaata, kes jaaniõhtul kaineks jäävad!

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Üks inimene peaks seltskonnas vähemalt kaine olema ning teiste eest hoolt kandma,» rääkis Kuku raadio peatoimetaja Hindrek Riikoja nende Selge Grupijuhi registreerimise kampaaniast.

«Ega me ei ürita selle kampaaniaga kainuspoliitikat ajada! Kui inimesed tahavad Jaanipäeval väikse napsu võtta, siis ega seda ei saa keelata,» selgitas Riikoja. Kuku raadio korraldab Selge Grupijuhi kampaaniat juba 18ndat aastat järjest ning tema sõnul on väga palju neid, kes on end registreerimas käinud enam kui viis või kümme aastat. Ilmselt on ka selliseid grupijuhte, kes on kõik aastad käinud, kuid kuna nimelist arvestust korraldajad ei pea, siis ei saa midagi kindlalt väita.

Riikoja sõnul on viimasel neljal-viiel aastal registreerujate arv olnud 2500 ringis, ka sel aastal on end kirja panema tulnud juba 2300 inimest. Neis umbes 850 internetis ja ülejäänud Eesti suuremates linnades.

Registreerujaid kuidagi üheselt määratleda ei saa, kuna selged grupijuhid tahavad olla kõik: nii noored, vanad, mehed ja naised. Ka leiab selgeid grupijuhte erinevatelt ametialadelt. Nii seisid registreerimise järjekorrasabas ka näiteks Politsei- ja Päästeameti juhid, sise- ja sotsiaalminister.

Siseminister Hanno Pevkur ütles, et tema registreerib end, et olla eeskujuks teistele eestlastele. «Teiste eest hoolitsemine ja sellega turvalisuse tõstmine on iga eestlase auasi,» on Pevkur kindel.

Lauri Lugnal Maanteeametist rääkis, et ka nemad alustasid kampaaniat liiklusohutuse tagamiseks. «Sõber, ära lase sõpra rooli» saadab kõikidele sõnumi, et sõpru on väärt hoida. Lugna soovitas purjus peaga sõitude ärahoidmiseks humoorikaid võtteid kasutada. «Kui on oht, et keegi võib purjus peaga autoga sõitma minna, siis võiks selle auto pakendikilesse mähkida! Kõige lihtsam viis on muidugi võtmete ära peitmine,» teadis Lugna rääkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles