Howard Frier uues ametis: iga treener tahab end peatreenerina proovile panna

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Howard Frier
Howard Frier Foto: Rando Reining

Eelmisel hooajal Eclex/1182 nime kandnud Eesti naiste korvpalli viimaste aastate edukaim klubi sai uue treenerite duo ja nime. Naiskond hakkab algavast hooajast kandma nime 1182 Tallinn ja peatreeneriks saab endine tippmängija Howard Frier, abitreeneriametis teeb debüüdi endine Eclexi ning Eesti rahvusnaiskonna mängija Gerly Kostla.

«Olen selle võimaluse üle tänulik. Iga treener tahab ühel päeval end peatreenerina proovile panna,» sõnas Frier. «Mul on hea meel, et saan naiskonda juhendada koos Kostlaga, oleme suviti koos laagreid korraldanud ja tunneme juba ajast, mil Kalev/Cramos mängisin. Meil mõlemal puudub sel tasemel kogemus, kuid see on samas ka põnev ja püüame oma vigadest õppida.»

Frier tuli Eestisse 2004. aastal ja aitas seejärel kahel hooajal Kalev/Cramo Eesti meistriks. Treeneriristsed sai ta 2006. aastal.

«Loodan naiskonnaga tiitlite eest võidelda. Meil on andekad mängijad ja hakkan neilt palju nõudma. Samas loodan, et nad ise seavad endale veelgi kõrgemad nõudmised, see võikski meie suhtumine olla,» sõnas värske peatreener, kelle sõnul peavad võrdselt tööd tegema nii mängijad kui treenerid.

Suurt vahet Frier meeste ja naiste võistkonna juhendamisel ei näe. «Nimetage mind naiivseks, ent ma ei usu seda, minu jaoks on see üks mäng,» sõnas ta.

Frier on Eestis veedetud ajaga ära õppinud ka kohaliku keele. «See on mul aidanud siinsesse ühiskonda paremini sisse elada ja inimesi mõista. Samas on asju, mida mu keel ütlema ei paindu. Ent trennis ja mängul saan kindlasti aru, kui keegi ropendab,» sõnas ta läbi huumori. Naiskond on praeguseks löönud käed enamikuga eelmise hooaja naiskonna tuumikust. Võistkonna ridadesse lisandub ka eelmisel aastal Tallinna Ülikoolis mänginud ja koduse meistriliiga parimaks mängijaks tunnistatud Pirgit Püü. Klubi järgmise hooaja eesmärkideks on võita tagasi kodune meistritiitel, kaitsta karikavõitu ja tõsiselt kaasa rääkida Nordea ühisliigas kõige kirkamate medalite jagamisel. Eelmisel hooajal jäi naiskond üle mitme hooaja Eesti meistritiitlita, kui alla tuli vanduda Tallinna Ülikoolile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles