Kahepaat jõudis MK-etapil poolfinaali, neljapaat jätkab vahesõidus

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Endrekson (vasakul) ja Andrei Jämsä.
Tõnu Endrekson (vasakul) ja Andrei Jämsä. Foto: Eesti Sõudeliit

Käesoleval nädalavahetusel toimub Prantsusmaal Aiguebelette’i järvel sõudmise maailmakarikasarja 2. etapp, mis toob taas veele maailmameistrivõistlusteks valmistuvad Eesti paatkonnad.

Mõnevõrra üllatuslikult muudeti viimasel hetkel võistluste formaati ning eelsõidud peeti eraldistartidena, mõnel juhul, näiteks meie neljapaadi puhul, ka näidissõitudena, millega selgitati eelsõidu rajad.

Eesti nelik koosseisus Kaur Kuslap, Sten-Erik Anderson, Kaspar Taimsoo ja Allar Raja oli täna eelsõidus tulemusega 5.45,57 kolmas, mistõttu otsepääsu A-finaali ei taganud. Piletid lunastasid võitja Suurbritannia (5.43,19) ning teisena Hiina (5.44,11). Eestile järgnesid Uus-Meremaa (5.52,77) ning Norra (5.56,83).

Teises eelsõidus kvalifitseerusid Saksamaa (5.46,30) ja Kanada (5.47,63).

Siiski pole ühegi paatkonna võimalused veel kuhugi kadunud, sest juba täna õhtul kell 16.17 stardib vahesõit, millest 2 edukamat pääsevad pühapäevasesse finaali.

Kaisa Pajusalul ei õnnestunud poolfinaali murda ning pärnulanna laeks jäi C-finaal, kus jagati kohad 13-18. Eesti sportlane tunnistas seal kõikide rivaalide paremust, olles ajaga 8.02,45 kuues, kokkuvõttes 18. Sõidu tulemusega 7.45,82 võitis argentiinlanna Best. Järgnesid Zimbabwe (7.51,07) ja USA atleedid (7.54,19).

Paarisaeru kahepaadimehed Tõnu Endrekson ja Andrei Jämsä koostöö on vähemalt avapäeva taustal hakanud paremini klappima. Nüüdsest eessõudjana töötava Endreksoni juhtimisel õnnestus duol pääseda poolfinaali, kus hakatakse täna õhtupoolikul jaotama finaalipääsmeid.

Kell 15.45 startivas eestlaste osalusega poolfinaalis on vastasteks Saksamaa, Austraalia, Uus-Meremaa, Norra ning Tšehhi. Pühapäevasesse finaali pääsevad kolm paremat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles