Aserbaidžaan palus USA-lt abi Mägi-Karabahhi konflikti lahendamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aserbaidžaan ja Mägi-Karabahh.
Aserbaidžaan ja Mägi-Karabahh. Foto: Wikipedia.org

Aserbaidžaani president Ilham Alijev palus Washingtonilt abi rahvusvahelisel õigusel põhineva lahenduse leidmiseks riigi kestvale konfliktile Armeeniaga Mägi-Karabahhi regiooni üle, vahendas AFP.

Alijev ütles riiki külastanud USA välisministrile Hillary Clintonile, et loodab USA-lt tihedat koostööd lahenduse saavutamisel.

«See on suur problem meie jaoks ja suur oht regionaalsele julgeolekule,» teatas Alijev. «Tahame leida rahvusvahelisel õigusel põhinev lahenduse ja teha seda nii kiiresti kui võimalik. Meie inimesed kannatavad,» rääkis riigipea.

Clinton kinnitas, et ka USA jaoks on tegu oluliste teemadega.

Karabahhi regioonis on viimastel kuudel pinged taas kasvanud, läbirääkimised regiooni tuleviku üle on liiva jooksnud. Viimase kuu jooksul on seal tapetud vähemalt neli Armeenia ja kaks Aserbaidžaani sõdurit. 1990. alguses Jerevani toetusel alanud konfliktis Mägi-Karabahhi üle, mis tahtis Aserbaidžaanist eralduda, sai surma 30 000 inimest.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles