Suvekuumus pole inimestele veel liiga tegema hakanud

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita rand
Pirita rand Foto: elu24.ee

Erinevaid traumasid juhtub ilusa ilmaga õues möllamisel ikka, kuid kuumusest tingitud vaevused pole traumapunktide töökoormust veel tõstnud.

Eile jäi soojamaksimum Eesti meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI) andmetel 26,3 kraadi juurde, mis mõõdeti Viljandis. Täna võib mõnes kohas soojakraade ilmselt olla üle 28. Alates tänasest kuni teisipäevani prognoosis EMHI kuumalainet.

Põhja-Eesti regionaalhaigla pressiesindaja Inga Lill kinnitas, et ilm pole veel nii kuumaks läinud, et inimesed sellest tingitud vaevustega traumapunkti pöörduksid, kuid lähipäevil võib see muutuda.

Tallinna lastehaigla traumatoloogiaosakonnast ütles kirurgiaõde, et mõistagi juhtub ilusate ilmadega, mil lapsed õues mänguhoos, palju erinevaid traumasid. «Rattasõitmistega on viimasel ajal palju õnnetusi olnud,» märkis ta.

Tallinna lastehaigla valvetraumatoloog Liivi Saluste ütles, et neil on traumapunktis viimasel ajal olnud vaid üks päikesepõletuse juhtum. Kaks last on muruniidukiga viga saanud, kuid mingit erilist trendi ei saa õnnetuste vallas välja tuua. Varasematel aastatel uudiseks olnud batuudil hüppamisest ja rulluisutamisest tingitud traumasid on Saluste sõnul sel suvel vähem.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles