Video: Iisraelis arendatakse magnetilist taevatransporti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnetilise transpordisüsteemi skyTran süstik.
Magnetilise transpordisüsteemi skyTran süstik. Foto: skyTran

Kalifornia ettevõte skyTran ja Israel Aerospace Industeries (IAI) ühendasid jõud, et Tel Avivis välja ehitada futuristlik transpordisüsteem, mis vabastab inimesed ummikutes istumisest.

skyTran on postidele tõstetud magnetiline ripptee, mille liiguvad kerged kahekohalised süstikkapslid, kirjutab Reuters projekti kohta. Mitmel pool maailmas, kaas arvatud Indias ja USAs jälgitakse Tel Avivi projekti suure huviga. Sissejuhatuseks ehitatakse IAI keskusesse poolekilomeetrine testiring, millel süstikud liiguvad 70 km/h. Lõpplahenduses peaks kiirus tõusma 240 km/h.

«Tel Aviv on selle projekti jaoks ideaalne linn. See on maailmalinn, kuhu tulevad inimesed kogu maailmast. Ärikeskus ka, iisraellased armastavad tehnoloogiat ja ma ei näe põhjust, miks nad ei peaks meie süsteemi kasutama,» ütles skyTrani tegevjuht Jerry Sanders Reutersile.

Reisijad tellivad süstiku oma nutitelefoniga, aga seda juhtida pole vaja, sest süsteem on täiesti automaatne. Sandersi sõnul on ühe liini läbilaskevõime 12 000 inimest tunnis, mis on rohkem, kui rööbastransport ja ligikaudu võrdne kolmerealise kiirtee läbilaskevõimega.

Tel Aviv, kus puudub metroo, on hädas pidevate ummikutega.

skyTran Animated Infographic from The Collaborative on Vimeo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles