Viimsi vallavanem Jan Trei astub volikogu esimehe umbusaldamiseks tagasi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Trei.
Jan Trei. Foto: Andres Haabu

Viimsi vallavanem Jan Trei astub oma ametikohalt tagasi ning naaseb tema asendusliikmena volikokku saanud Urmas Arumäe asemel volikokku. Opositsiooni hinnangul tehakse seda selleks, et vallavolikogu esimehe Ain Pinnoneni umbusaldamiseks vajalikud hääled kokku saada.


«Astun vallavanema ametikohalt tagasi, et kindlustada tänase Viimsi valla koalitsiooni püsimajäämine ning tagada vallavalitsuse ja selle hallatavate asutuste töörahu,» lausus Trei.

«Mais moodustatud koalitsioon, kuhu kuuluvad Isamaa ja Res Publica Liidu, valimisliitude Parteivaba Viimsi ning Rannarahvas esindajad, on seadnud vallale ambitsioonikad eesmärgid ning alustanud vallaelanike jaoks oluliste tegevuste elluviimist. Kahetsusväärselt on IRLi nimekirjas kandideerinud ning minu asendusliikmena volikokku pääsenud Urmas Arumäe teada andnud, et ei toeta tänase vallavõimu ettevõtmisi ehk on sisuliselt liitunud opositsiooniga. Sellises olukorras on vallale oluliste otsuste vastuvõtmine volikogus tõsiselt häiritud ning kannatavad nii Viimsi vald, Viimsi elanikud kui ka meie külalised,» selgitas vallavanem.

Trei sõnul on uue koalitsioonilepingu koostamine lõppjärgus ning selle tegevused suures osas ka eelarvestatud. «Koalitsioonilepingu elluviimine eeldab tugevat volikogu ning eelkõige head koostööd vallavalitsusega. Minu naasmisega volikokku säilitab võimuliit volikogus häälteenamuse. Vaid töövõimeline volikogu on garantiiks, et vallale olulised protsessid jätkuvad,» ütles Trei.

«Olen meeskonnamängija ega sea oma isiklikke ambitsioone kõrgemaks valla ja vallaelanike huvidest. Olen jätkuvalt avatud koostööks Viimsi volikogus olevate poliitiliste jõududega ning kutsun kõiki üles panustama Viimsi valla arengusse, mitte mängima kahtlaseid parteipoliitilisi mängusid,» lisas ta.

Viimsi vallavolikogu sotsiaaldemokraadist esimees Ain Pinnonen näeb asja teises valguses. «Viimsi võimuvõitlus on kestnud juba poolteist kuud. Uus võimuliit on sisuliselt valmis kõigeks, et oma võim säilitada. Seda näitab juba ainuüksi vallavanema Jan Trei otsus naasta tagasi volikokku, et oleks koos häälteenamus minu umbusaldamiseks. Kahjuks kipub aga võimuliidul ununema kõige tähtsam, vallaelanike teenimine – tähtsad strateegilised otsused on jäänud tegemata, olulisemad neist saja lasteaiakoha loomine 1.septembriks moodullasteaedadega, kooli staadioni ehitushanke väljakuulutamine, raamatupidamise aastaaruande ning info- ja kommunikatsioonitehnoloogia arengukava kinnitamine,» ütles Pinnonen.

Volikogu fraktsiooni Viimsilane esimehe Märt Vooglaiu sõnul on kahetsusväärne, et 1,5 kuu jooksul on vallavalitsus tegelenud vaid poliitikaga, sisulist tööd tegemata. «Ebainimlikult on koheldud töötajaid, kes on jäänud uuele võimule jalgu ning jagatud on töökohti volikogu liikmetele. Tänaseks päevaks on Mari-Ann Kelami poolt juhitud 11 võimuliidu liikmest 5 volikogu liiget vallavalitsuse tütarettevõtetes tööl ja vallavolikogu aseesimehele on esimest korda Viimsi ajaloos määratud hüvitis,» selgitas Vooglaid.

Selleks, et võimuliit püsiks, tuli vallavanem Jan Treil ametist tagasi astuda, kuna IRL-i nimekirjas volikokku kandideerinud asendusliige Urmas Arumäe ei olnud volikogu esimehele umbusaldusavalduses esitatud süüdistustega nõus ja keeldus Pinnoneni umbusalduse poolt hääletama.


Viimsi volikogus on 21 liiget – seitse liiget kuuluvad Isamaa ja Res Publica liitu, viis liiget Reformierakonda, kolm liiget Sotsiaaldemokraatlikku erakonda, kolm liiget valimisliitu Parteivaba Viimsi, kaks liiget Keskerakonda ning üks liige valimisliitu Rannarahvas.

Hetkel on võimul IRL koos valimisliitudega omades 11 häält, Reformierakond, SDE ja Keskerakond on opositsioonis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles