Muffinivormid aitavad suvepeol lauda katta

Tea Raidsalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muffinivorm jäätisepulga ümber.
Muffinivorm jäätisepulga ümber. Foto: Merle Karu

Ühel usinal perenaisel on koju kindlasti varutud rõõmsavärvilisi ja toredate mustritega pabervorme, milles muffineid küpsetada. Need tulevad appi ka suvist aiapidu korraldades.

Palaval päeval hakkab pulgajäätis kiiremini sulama, kui maiustaja jõuab seda limpsida. Ümbrispaberit pulga ümber mässida või taskurätiga pritsmeid püüda on üks igavene mäsu. Lihte abiline on muffinipaber, millele põhja sisse teha ristlõige ning see susata jäätisepulga otsa, nii et see jääks kausikesena maiuse alla. Sõrmed ei kleepu, rõivad jäävad plekituks ning muffinivormi põhja valgunud jäätise saab hiljem ära limpsata.

Magusate lõhnade peale kohale lennanud herilased sulpsatavad mahlaklaasi ning võivad rüüpajale suhu sattudes palju haiget teha. Selleks, et tüütud sumisejad ei saaks joogi sisse pugeda, pane „kaaneks” muffinivorm. Keskele lõika auk, sellest pista kõrs läbi. „Kaas” võib olla klaasi peal ükskõik kumba pidi, kuidas parasjagu joojale meeldib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles