Justiitsministeeriumi kantslerist saab riigikantselei strateegiadirektor

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Sarapuu
Margus Sarapuu Foto: Riigikantselei

Aastaid justiitsministeeriumi kantslerina töötanud Margus Sarapuu alustab 1. septembril tööd riigikantselei strateegiadirektorina.

Sarapuu on justiitsministeeriumi kantslerina töötanud alates 2007. aastast, enne seda oli ta 2002. aastast kohtute asekantsler ja veel varem riigikohtu direktor. Ta on lõpetanud magistrikraadiga Tartu Ülikooli avaliku halduse ning Kesk-Euroopa Ülikooli võrdleva põhiseadusõiguse ja riigiõiguse eriala, teatas riigikantselei.

Samuti on Sarapuu nõustanud mõjude hindamise, valitsemiskorralduse, korruptsiooni vastu võitlemise ja kohtute haldamise teemadel Bulgaaria, Albaania, Montenegro, Horvaatia, Ukraina, Moldova, Armeenia ja Gruusia valitsusasutusi ning osalenud ettekannetega rahvusvahelistel konverentsidel.

Riigikantselei strateegiadirektori ametis pole Sarapuu sõnul oluline vaid strateegiate koostamise protsess, vaid tegeleda tuleb ka riigiasutuste võimekusega strateegiaid ellu viia ja saavutada tulemusi.

Strateegiadirektor juhib strateegiabüroo tööd, vastutab valitsuse tegevusplaanide koostamise ning valitsuse eesmärkide ja oluliste tegevuste elluviimise koordineerimise eest, tegeleb konkurentsivõime kasvuplaanide väljatöötamise ja neid toetavate konkreetsete algatuste käivitamise ja eestvedamisega, suunab riigivalitsemise arendamist ning nõustab valitsust ja peaministrit.

Uus strateegiadirektor leiti tippjuhtide valikukomisjoni korraldatud avalikul konkursil, kus kuuest kandidaadist pääses lõppvooru kaks.

Varem töötas riigikantselei strateegiadirektorina Oliver Väärtnõu, kes siirdus veebruarist Cybernetica ASi juhatusse.

Justiitsministeeriumi uueks kantsleriks saab Sarapuu asemel riigi praegune peaprokurör Norman Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles