Tsiklimehed: välismaalased satuvad kergemini õnnetustesse

Juhan Mellik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Motomeeste hinnangul on kaasliiklejad muutunud nende suhtes tähelepanelikumaks, kuid rohkem on ohustatud võõramaalastest ratturid.

Eesti Mootorrattaklubide Ühenduse president Aare Kõuts tõdes viimase aja õnnetusi kommenteerides, et keskmisest sagedamini satuvad Eestis avariidesse just välismaised motoentusiastid. «Liikluskultuur ja teeolud on teised, ning mis siin salata, Eesti maanteed oma seisundiga positiivses mõttes just ei hiilga,» ütles Kõuts. Paljudel külalistel võtvat sellega harjumine lihtsalt aega.

Üldine suhtumine mootorratturitest liiklejatesse on Kõutsi hinnangul Eestis siiski paranenud. Palju tähelepanu pälvinud õnnetused tulenevad tema sõnul pigem nii kodumaiste kui külalistest ratturite aina kasvavast arvust teedel.

Laupäeval juhtus Viljandimaal ahelavarii, kus äkkpidurduse tagajärjel sattusid õnnetusse kuus Harley-Davidsonidel sõitnud motoklubi Bandidos soomlasest liiget, kes pääsesid kergemate vigastustega. Juuni viimasel päeval hukkus Lääne-Virumaal Saksamaa kodanik, kelle juhitud Ducati põrkas kokku vastutulnud sõiduautoga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles