Vakra: teletorn tuleks anda Tallinnale

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teletorn.
Teletorn. Foto: Liis Treimann

Tallinna sotsiaaldemokraadid toetavad majandus- ja taristuminister Urve Palo algatust jätta kontroll teletorni üle Eestile ning teevad ettepaneku, et pealinna esinduslikuma turismiobjekti võiks üle anda Tallinna linnale.


«Teletorn on tallinlaste ja kõigi eestlaste jaoks olulise väärtusega sümbol. 1991. aasta augustis püüdis nõukogude armee teletorni vallutada, et Eestit muust maailmast ära lõigata ning paljud tallinlased kaitsesid seda oma eluga riskides. Ka see juhtum lähiajaloost näitab, et tegemist on strateegiliselt olulise rajatisega, mille üle peab kontroll jääma Eestile. Tallinna sotsiaaldemokraadid peavad oluliseks, et teletorn jääks Tallinna ühe sümbolina avalikku kasutusse ja jätkuvalt Tallinna ühe esinduslikumaks turismiobjektiks. Nii nagu Eiffeli torn kuulub Pariisile võiks ka teletorn Tallinnale kuuluda nagu Rocca al Mare vabaõhumuuseum või Tallinna Loomaaed,» ütles Tallinna sotsiaaldemokraatide juht, riigikogu liige Rainer Vakra.

Tänaseks on teletornist kujunenud nii eestlaste kui ka turistide üks meelisatraktsioonidest ja teletorni renoveerimisse on investeeritud üle viie miljoni euro eesmärgiga hoida teletorn külastajatele avatuna ning seeläbi tutvustada ka meie lähiajalugu. Valitsus on praeguseks teinud otsuse, et teletorn peab jääma riigile.

«Kindlasti peab riik tegema kõik endast oleneva, et teletornist ei saaks järjekordset Edgari-nimelist munitsipaalausammast. Mõistlik on säilitada teatud riiklik järelevalve, et välistada teletorni rakendamine järgmise valimiskampaania ette,» lisas Vakra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles