Mertesacker vihastas: kas teie arust mängivad MMil naljameeskonnad?

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Per Mertesacker.
Per Mertesacker. Foto: SCANPIX

Saksamaa jalgpallikoondise keskkaitsja Per Mertesacker sai pärast eilset 2:1 Alžeeria vastu võidetud MMi kaheksandikfinaali pahaseks kodumaise ajakirjanike peale, kes nurisesid meeskonna mängupildi üle.

«Kas te eelistaksite, et mängime ilusat jalgpalli, aga kukume välja?» küsis Mertesacker Saksamaa telekanali ZDF reporterilt, olles kriitika peale ilmselgelt pahane. «Ma ei saa aru, mida te minult tahate – kas arvate, et 16 parema hulka jõuavad ainult Miki-Hiire-meeskonnad? Loeb vaid see, et oleme veerandfinaalis!»

Kapten Philipp Lahm märkis, et sakslased pidanuks võidu kindlustama juba normaalajal. «Aga kui oma võimalusi ära ei kasuta, peadki lisaaega mängima. Meil oli teisel poolajal paar suurepärast võimalust. Samas teadsime ette, et mäng tuleb raske, ja tuligi,» sõnas Lahm.

Peatreeneri Joachim Löwi sõnul nägi ta meeskonna mängus kõvasti arenguruumi. «Kaotasime liiga sageli palli, eksisime ise palju söötudega ja see lubas Alžeerial kiireid vasturünnakuid korraldada. Pikad söödud tekitasid meile raskusi ja väga hea, et Manuel Neuer pidevalt väravast nii kaugele välja tuli,» kiitis Löw sakslaste puurilukku. «Kuid see võit näitas meie tahtejõudu ja tugevat iseloomu. Nüüd pean ainult natuke hinge tõmbama,» lisas peatreener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles