Vormel-1 kehvima meeskonna omaniku kannatus sai otsa

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Caterhami vormel.
Caterhami vormel. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja üldtabelis hetkel viimasel kohal oleva Caterhami meeskonna omanik Tony Fernandes on otsustanud tiimist loobuda ning selle mõnele uuele üritajale maha müüa.

Tiimi tulevik peaks siiski selgeks saama juba enne nädalavahetusel toimuvat Briti GPd. Fernandes teatas hooaja eel, et ootab võistkonnalt tänavu edasiminekut ning kui seda ei tule, on tema kannatus otsas. «Kui oleme ikka stardirivi tagaotsas, siis ma ilmselt ei jätka,» sõnas ta. «Miski pole kivisse raiutud, aga kui sõidad viis aastat ja punkte ikka ei tule, siis on igaühe kannatlikkusel, rahal, motivatsioonil ja kõigel muul piir. Ees ootab tähtis aasta,» lausus Fernandes toona väljaandele Autosport.

Kaheksa etapi järel on Caterhamil aga endiselt null punkti ning punktikohale on kõige lähemale jõutud Monacos, kus debütant Marcus Ericsson sai 11. koha. Caterhami jaoks on kõige hullem asjaolu, et nende põhikonkurent Marussia sai samal etapil üheksanda koha eest kaks punkti ning nüüd on lisaks Caterhamile nulli peal veel vaid Sauberi tiim. Üheteistkümne meeskonna seas esikümnest välja jäämine tähendab aga märkimisväärsete reklaamirahade kaotamist.

Kahtlused, et Fernandes on tiimile ostja leidnud, said jõudu juurde reedel, kui ta kirjutas esmalt Twitterisse: «Vormel-1 projekt ei ole loodetult läinud, kuid ma armastan Caterham Carsi,» viidates kompanii tänavaautosid tootvale osale. Mõni tund hiljem sulges Fernandes oma ametliku Twitteri-konto.

Autosporti andmetel on Caterhami üheks tõenäolisemaks ostjaks Colin Kolles, kes on varem proovinud mitmel moel vormel-1 sarjas läbi lüüa. Viimati juhtis ta kahe aasta eest hingusele läinud Hispania võistkonda. Sel aastal oli Kolles seotud Rumeenia meeskonnaga Forza Rossa, mis loodab järgmiseks aastaks vormel-1 sarja pääseda. Lisaks Kollesile on Autospordi kinnitusel tiimi ostuks huvi ilmutanud veel vähemalt kolm soovijat.

Fernandes on kinnitanud, et müüb vaid vormel-1 tiimi ning tänavaautosid tootev Caterham Cars ja madalamas GP2 vormelisarjas osalev Caterhami tiim jäävad endiselt tema omandusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles