Võimuvahetus Viimsis: vaata, kes valiti uueks vallavanemaks!

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimsi.
Viimsi. Foto: Mati Hiis/Õhtuleht

Täna, 1. juulil toimunud Viimsi vallavolikogu istungil valiti uueks volikogu esimeheks Jan Trei ning vallavanemaks Andres Kaarmann.


Viimsi uue koalitsiooni moodustavad Isamaa ja Res Publica Liit ning valimisliidud Parteivaba Viimsi ning Rannarahvas. Trei poolt hääletas salajasel hääletusel 11 volikogu liiget, tema vastaskandidaat Ain Pinnoneni toetas seitse volikogu liiget. Kaarmanni toetas samuti 11 volikogu liiget, tema vastaskandidaat Alvar Ild kogus seitse häält.

Senine Viimsi vallavanem, IRli kuuluv Jan Trei astus eelmisel nädalal ametist tagasi ja naasis volikokku, kust pidi seetõttu lahkuma IRLi nimekirjas kandideerinud kuid erakonda mitte kuuluv Urmas Arumäe. Nimelt tahtis IRL avaldada umbusaldust senisele vallavolikogu esimehele Pinnonenile, kuid Arumäe keeldus Pinnoneni vastu hääletamast. Ilma Arumäe hääleta aga oleks umbusaldus läbi kukkunud.

Tänu Arumäe lahkumisele läks Pinnoneni umbusaldus eelmisel nädalal toimunud vallavolikogu istungil läbi ja kuni tänaseni oli Viimsi vald ilma vallavanema ja vallavolikogu esimeheta.

Täna volikogu esimeheks valitud Trei märkis, et on aeg lõpetada väiklased poliitilised kemplused ning kogu meeskond keskendub nüüd sisuliste küsimuste lahendamisele. «Ametis oldud vähem kui kahe kuu jooksul suutsime päris palju ära teha. Oleme avanud valla arengukava, ära hinnanud Viimsi majanduslikud võimalused ning seadnud vallale väga suured eesmärgid. Paljud head algatused on käima lükatud ja kavatsen nende eest seista ka volikogus,» lubas Trei.

Vastne vallavanem Kaarmann ütles, et Eesti ühe edukama valla juhi koht on loomulikult suur tunnustus, kuid ta annab endale aru sellega kaasnevast vastutusest. «Viimsilaste arv on viimastel aastatel jõudsalt kasvanud ning see on seadnud väga kõrged ootused vallajuhtidele. Oluline on, et Viimsi valla edust saaksid osa kõik Viimsi elanikud,» lausus Kaarmann.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles