Aivar Pilv: ilmselt jõuab kaasus Euroopa Inimõiguste Kohtusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kunagist ministrit Villu Reiljanit maadevahetuse protsessil kaitsnud vandeadvokaat Aivar Pilv peab tõenäoliseks, et riigikohtust riigisisese lõpplahendi saanud kaasus jõuab Euroopa Inimõiguste Kohtusse.

Pilv ütles, et ei ole Reiljaniga eelnevalt mingeid käitumisvariante arutanud ega tegevusplaane teinud. «Oleme lähtunud põhimõttest, et ootame ära riigisisese kohtumenetluse arengud ja seejärel otsustame ja vaatame, kas on põhjust edasi minna ja kas kaitsealune üldse soovib kurnavat, väsitavat, üle seitsme aasta kestnud menetlust sellisel kujul jätkata,» lausus ta.

Samas kaldub Pilv arvama, et keegi kohtualustest läheb ilmselt seda teed ja viib kaasuse Euroopa Inimõiguste Kohtusse. «Need on küsimused, mis tuleb nüüd lähiajal läbi arutada ja mingi põhimõtteline seisukoht kujundada. Praegu mingit sellist arutelu minu ja kaitsealuse vahel toimunud ei ole,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles