Virumaa saab teise hiiglasliku kaubanduskeskuse

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi saab hiiglasliku kaubandus- ja vabaajakeskuse.
Jõhvi saab hiiglasliku kaubandus- ja vabaajakeskuse. Foto: SCANPIX

Kui praegu on Virumaa suurim hiljuti peaaegu kahekordseks kasvanud Astri kaubandus- ja meelelahutuskeskus, kus on pinda 41 000 ruutmeetrit, siis uus Jõhvi kaubandus- ja vabaajakeskus peaks hakkama laiuma ligemale 55 000 ruutmeetril.

Keskusesse tulevad kaubanduspinnad, toitlustus, veekeskus, ujula, jäähall ja hostel, kirjutab Põhjarannik.

Vald kuulutas aprillis välja arhitektuurikonkursi, et leida miljöösse sobiv hoone, mis moodustaks terviku kontserdimaja, ajaloolise pargi ja lähedusse kavandatava hotelli projektiga. Konkursiga loodeti leida kuldne kesktee, et keskus näeks hea välja ja oleks samal ajal majanduslikult tasuv.

Vald otsustas korraldada suunatud konkursi, pöördudes valitud büroode poole, kellel on vastav kogemus. Osalejaid premeeriti 4000 euroga, võitja saab tellimuse.

Viie töö hulgast kuulutas žürii üksmeelselt võitjaks arhitektuuribüroo Luhse & Tuhal töö «Parkuur».

«Minu hirm oli, kuidas hakkavad kontserdimaja ja uus keskus kokku sobima. Hea üllatusena võitis firma, kes projekteeris kontserdimaja, ja vaevalt nad saavad oma tööle käkki keerata,» arvas vallavanem Vello Juhkov.

Luhse & Tuhal on andnud Jõhvis näo ka kohtumajale, lasteaiale Pillerkaar, Kersti Võlu koolituskeskusele ning promenaadile.

Jõhvi kaubandus- ja vabaajakeskus loodetakse avada 2016. aastal ning selle maksumus ületab 30 miljonit eurot.

Vaata pilti siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles