Nelja Energia omandas osaluse tuulikute insenerfirmas

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelja Energia juhatuse esimees Martin Kruus.
Nelja Energia juhatuse esimees Martin Kruus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tuuleenergia tootja Nelja Energia AS omandas eile kümneprotsendilise osaluse Soome ettevõttes Wind Controller Oy, mis pakub insener-tehnilist tuge tuuleenergia tootjatele ning tuulikute valmistajaile ja hooldusfirmadele.

Nelja Energia juhatuse esimehe Martin Kruusi sõnul suurendab osalus Wind Controller Oy-s ühelt poolt energiatootja tehnilist kompetentsi ning teisalt pakub võimalusi osaleda tuuleenergia järjest arenevatel eksportturgudel.

«Nelja Energia jaoks ei ole tuuleenergia üksnes selle Eestis tootmine, vaid ka võimalus siseneda uutele turgudele. Meil on tuulepargid ning nende arendused Leedus ja Lätis, omame osalust tuuleparke hooldavas Eesti ettevõttes Empower 4Wind ning nüüd soovime ka tuulikutele erinevaid teenuseid pakkuvas Soome ettevõttes kaasa lüüa,» rääkis Kruus. 

Wind Controller Oy tegevjuht Jari Valle, kes on ühtlasi ka ettevõtte põhiomanik, nimetas müügitehingut kordaläinuks: «Sellise suure tegija nagu Nelja Energia osanikuks tulemine suurendab meie usaldusväärsust ning aitab ettevõttel kasvada. Samuti loodame, et see avab meile tulevikus uusi uksi, iseäranis Baltimaade turul»

Ettevõtte teenuste hulka kuuluvad teiste tegevuste seas tuulikute töö kaugjuhtimine, hoolduse ja remondi tehniline tugi ning elektrituulikute tehnoloogia arendamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles