Priit Rätsep tuli Türi etapil kolmandaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Rätsep.
Priit Rätsep. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Haljala krossisõitja Priit Rätsep tuli Open klassi Euroopa motokrossi meistrivõistluste Türi etapil kolmandaks, kuid kokkuvõttes tal liidrite hulka asja pole.



Nädalavahetusel sõideti Türil Kihli krossirajal ligi 30kraadises kuumuses Euroopa meistrivõistluste etapp klassidele 85cc ja Open. Open klassis oli kahekümne ühe krossimehe hulgas stardirivis kaheksa eestlast, nende hulgas ka Priit ja Kristjan Rätsep ning Indrek Mägi.

Türi etapp oli üheksast etapist seitsmes ning kohal olid peaaegu kõik hetkel sarjas kümne parema hulka kuuluvad mehed.

Sarjas annavad tooni venelased Dmitri Paršin ning Jevgeni Mihhailov, kellest Paršin on ka üldliider. Lisaks nendele kuuluvad paremikku poolakas Łukasz Lonka, ukrainlased Oleksandr ja Mikola Paštšinski, tšehhid Petr Bartos ja Jindrich Hrabica, sakslane Christoph Hänchen ja valgevenelane Jevgeni Tyletski. Kokkuvõtte esikümne meestest puudus Türil vaid horvaat Nenad Šipek.

Annab sõita küll

Esimeses sõidus asusid kohe liidriks venelased Jevgeni Mihhailov ja Dmitri Paršin. Nende sabas sõitsid Indrek Mägi ja Priit Rätsep. Enne poole võistlusmaa läbimist sai Priit Indrekust mööda ja veidi hiljem möödus ta ka Dmitri Paršinist. Liider Mihhailovit tal püüda ei õnnestunud.

Esimese sõidu võitiski Jevgeni Mihhailov, kellele järgnesid Priit Rätsep ning lõpus kõva sõitu teinud Łukasz Lonka ja Petr Bartos. Viiendana ületas lõpujoone Indrek Mägi, kuuendana Toomas Triisa ja seitsmendana Kristjan Rätsep. Avasõidus pidi kaheteistkümnenda kohaga leppima tehniliste probleemide tõttu järjest tahapoole langenud Dmitri Paršin.

Teises sõidus alustas liidrina Indrek Mägi, kuid avaringil haiget saanud ranne ei lubanud sellel kohal pikalt püsida. Parima positsiooni võttis enda kätte Dmitri Paršin, kes küll vahepealse sõidueksimuse tõttu langes korraks ka neljandaks.

Teise ja kolmanda koha pärast kemplesid Mihhailov ja Lonka, Priit Rätsep sõitis nende järel stabiilselt neljandana. Nii võitiski teise etapi Paršin, tema järel Mihhailov, Lonka ja Priit Rätsep. Viies oli Bartos, kuues Triisa, seitsmes Hänchen ning kaheksas Kristjan Rätsep. Indrek Mägi jäi ring ringi järel tahapoole ning ületas selles sõidus lõpujoone kolmeteistkümnendana.

Etapivõit Mihhailovile

Kahe sõidu kokkuvõttes läks etapivõit Mihhailovile Lonka ja Priit Rätsepa ees. Sarja üldliider Dmitri Paršin pidi Türil küll leppima neljanda kohaga, kuid see tema suurt edu järgnevate ees oluliselt ei kahandanud.

Toomas Triisa oli kuues, Kristjan Rätsep seitsmes ning Indrek Mägi üheksas.

Kokkuvõttes kolmanda koha saanud Priit Rätsep tunnistas, et teises sõidus andis tunda, et ei ole harjutud pikemat võistlusdistantsi sõitma, sest Eesti krossidel sõidetakse 30 minuti asemel 20 minutit. Loomulikult jäi ta oma üldkohaga rahule, sest alles nädal tagasi tuli maailma tippudega võidu sõita Sõmerpalu krossirajal.

Arvatavasti saaksid meie krossisõitjad Türil näidatu valguses Euroopa meistrivõistlustel kõrged kohad ka üldkokkuvõttes, sest nende rivaalid on osalenud praktiliselt kõikidel osavõistlustel. Türil mittesõitnutest on sõiduvõit ette näidata vaid horvaatidel Nenad Sipekil ja Marko Leljakil.

Väike-Maarja krossisõitja Indrek Mägi isa Koit Mägi selgitas, et selle hooaja algus on 18aastasel Indrekul läinud sisuliselt luhta. Lootused olid rajatud Euroopa meistrivõistlustele MX2 klassis, kuid Yamaha mootorratas vedas alt ning selle tõttu pole saadud ühtegi korralikku starti teha.

Lõplikult otsustati mootorrattamarki vahetada pärast juuni keskel Tšehhis Holices peetud etappi. Türil võistleski Indrek Mägi KTM-iga, kuigi ta on senini sõitnud Yamahaga.
Selle aasta eesmärkideks ongi nüüd võimalikult palju uue masinaga harjuda ning järgmisena sõidab Indrek Mägi sel nädalal Pärnus. Loobutud pole ka osalemast Euroopa meistrivõistluste MX2 etappidest.

Kindlasti võetakse osa augustis toimuvast Vantaa etapist ning ka mõnest teisest osavõistlusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles