Haigekassa vahetab nõukogus Aimar Altosaare välja Ardo Reinsalu vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Reinsalu.
Ardo Reinsalu. Foto: Peeter Langovits

Eesti Tööandjate Keskliit tegi ettepaneku kutsuda Eesti Haigekassa nõukogust tagasi Aimar Altosaar ja nimetada haigekassa nõukogu uueks liikmeks Ortopeedia Arstid AS haigla juhataja Ardo Reinsalu.

Aimar Altosaare volitused lõppevad ja Ardo Reinsalu volitused algavad vabariigi valitsuse korralduse vastuvõtmisest. Seaduse alusel võib valitsus enda nimetatud nõukoguliikme tagasi kutsuda selle liikme nimetamise ettepaneku teinud isiku ettepanekul, selgub sotsiaalministeeriumi seletuskirjast.

Valitsus nimetab viis nõukoguliiget kindlustatute huve esindavate organisatsioonide ettepanekute alusel ja viis nõukoguliiget valitsuse poolt määratud tööandjate organisatsioonide ettepanekute alusel. Valitsus nimetab sotsiaalministri ettepanekul ühe nõukogu liikme sotsiaalministeeriumi ametnike hulgast. Sotsiaalkomisjoni ettepanekul määrab riigikogu ühe nõukoguliikme oma liikmete hulgast.

Nõukogu on haigekassa kõrgeim organ, millel on 15 liiget. Nõukogusse kuuluvad ametikoha järgi sotsiaalminister, rahandusminister ja riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles