Fotod: suur pillipidu tõi kokku rahvamuusika sõbrad üle kogu Eesti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laulu- ja tantsupeo ühe osana täna õhtul aset leidnud pillipidu tõi kokku rahvamuusikud Eesti eri paigust.

Teiste hulgas ei jätnud peole tulemata ka Haljala vallavolikogu esimees Margus Punane, kes on mandoliini mänginud veidi üle aasta. Pillimängu juurde sattus ta aga küllaltki juhuslikult. «Kuna ma pole muusikaga elus kokku puutunud, ma ei tunne nooti, viisipidamisega saab kuidagi hakkama. Täna on aasta aega mängitud ja mõni lugu on täitsa tulemas,» meenutas ta aastatagust aega, mil ta mandoliini mängima hakkas.

Pillipeol oli kohal moosekante ka teistest Eesti piirkondadest. Tartumaalt tuldi peole koguni pingipilliga, mis teistest kontserdil üles astunud pillidest selgelt eristus. Mida pingipill endast kujutab ja kuidas ta kõlab, näeb videost.

Samuti Tartumaalt Väägverest pillipeole jõudnud rahvamuusikute Ülle ja Kristi sõnul ei ole noori rahvamuusika juurde meelitada sugugi keeruline.

«Väga uhke, mõnus, tore, ilm on ilus, silmad kõigil säravad, muusika on südames,» kirjeldas üks naistest emotsioone, mis teda enne lavaleminekut valdasid (vaata rohkem allolevast videost).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles