Maastikurattasõidus võttis kindla võidu sakslanna Sabine Spitz

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakslanna Sabine Spitzile maastikurattasõidus vastast ei leidunud.
Sakslanna Sabine Spitzile maastikurattasõidus vastast ei leidunud. Foto: Reuters / Scanpix

Pekingi olümpiamängude naiste maastikurattasõidus vahetas sakslanna Sabine Spitz Ateena olümpiamängude pronksi nüüd kuldmedali vastu kui oli 26,7 kilomeetrisel rajal kõikidest konkurentidest kiirem.

2003. aasta maailmameistri Spitzi võttis väga kindla võidu - sakslanna asus sõitu kohe juhtima ja kasvatas pidevalt lähimate jälitajatega vahet ja kellelgi sõidu jooksul talle ohtlikuks saada ei õnnestunud.

Finišis oli sakslanna ajaga 1.45.11 ja edestas end hõbemedalile sõitnud poolatari Maja Wloszczowskat 41 sekundiga. Pronksmedali teenis pikalt ka teisel kohal sõitnud venelanna Irina Kalentjeva.

Kuuma ilma ja raske raja tõttu oli sõit ülimalt kurnav, mis saigi paljudele ratturitele saatuslikuks. Suurfavoriidid hispaanlanna Margarita Fullanan ja tiitlikaitsja Gunn-Rita Flesjaan katkestasid sõidu juba poole peal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles