Argentiina jalgpallikoondis püsib troonil edasi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argetiina mängijad tähistamas olümpiakulla võitu, taustal pettunud Nigeeria mängijad.
Argetiina mängijad tähistamas olümpiakulla võitu, taustal pettunud Nigeeria mängijad. Foto: AFP / Scanpix

Pekingi olümpiamängude meeste jalgpalliturniiril jäi lõpuni võitmatuks Argentiina koondis, kes suutis finaali 1:0 võiduga Nigeeria vastu edukalt kaitsta Ateena olümpiamängudel võidetud tiitlit.

Mängu alustas aktiivsemalt Argentiina meeskond, kes suutis luua päris palju teravaid momente Nigeeria värava all aga väravani ei jõutud. Mida mäng edasi seda rohkem kaldus initsiatiiv Nigeeria poolele, kuid väga heade väravavõimalusteni ei jõutud. Ootamatult läksid juhtima hoopis argentiinlased, kui 57. minutil tõstis äärest läbi pääsenud Angel di Maria palli efektselt üle väravast välja jooksnud Nigeeria väravavahi Ambruse Vanzekini ja argentiinlased läksidki ette.
Edasi argentiinlased mängimisest suuresti loobusid ja jäid ootama lõpuvilet. Nigeerial oli mängu viimasel kümnel minutil paar head väravavõimalust, aga Argetiina väravavahti Sergio Romerot neil üle mängida ei õnnestunudki ja võitjaks krooniti teist olümpiat järjest Argetiina koondis.

Pronksimängus alistas Brasiilia puhtalt 3:0 Belgia koondise ja teenis neilt olümpiamängudelt kolmanda koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles