Tallinna Botaanikaaias avatakse roosinäitus

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roosipäevad Botaanikaaias.
Roosipäevad Botaanikaaias. Foto: Toomas Tatar

50 aastat tagasi istutati esimesed roosid vastvalminud rosaariumi ja samal aastal sai esimeste roosiõite ilu nähtavaks ka külastajaile. Tähtpäeva puhul toimuvad Botaanikaaias traditsioonilised roosipäevad.

12.-13. juulil toimuvatel traditsioonilistel roosipäevadel saab näha 700 roosisorti, millest mitmed on aretatud Eestis. Silmailu pakuvad akadeemiku Johan Eichfeldi, bioloogiakandidaadi Vello Veski, aednike-aretajate Aili ja Uno Kivistiku ning aednike Ferdinand Laaseri ja Mart Ojasalu aretised.

«Sel puhul on palmimajas roosinäitus ning reedel avatakse rosaariumis botaanikaaia esimese direktori Arnold Pukk’i nimeline pink. Roosihuvilistele toimuvad rosaariumis giidi saatel tasuta ekskursioonid, mis viivad külastajad tutvuma roosimaailma moevoolude, värvide, lõhnade ning vanade ja uute sortidega. Huvilistel on võimalus osta roosiistikuid», rääkis üritusest Tallinna Botaanikaaia direktor Karmen Kähr.

Näituse kuraator on Else Liventaal Tallinna Botaanikaaia avamaakollektsioonide osakonnast.

Rohkem teavet on võimalik leida Tallinna Botaanikaaia kodulehelt www.botaanikaaed.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles