Kivisild: Saksamaa oli naturaalne teerull, mis brasiillastest lihtsalt üle sõitis

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Pehrssoni aeg Eesti jalgpallikoondise peatreenerina sai läbi.
Magnus Pehrssoni aeg Eesti jalgpallikoondise peatreenerina sai läbi. Foto: Tairo Lutter

Eesti Jalgpalli Liidu tehniline direktor ja koondise abitreener Janno Kivisild leidis pärast Brasiilia koondise eilset hävingut, et eelkõige maksis brasiillastele kätte kapteni Thiago Silva puudumine. Thiago Silva ei saanud teatavasti Saksamaa vastu väljakule joosta kahe kollase kaardi tõttu.

«Kapteni Thiago Silva puudumine oli nende jaoks selge probleem. Ühelt poolt on ta keskkaitsja ja kaitseliini organiseerija, kes on nende liini koos hoidnud,» arutles Kivisild. «Teiselt poolt on tal meeskonnas selge liidriroll ja seekord ei olnud näha, kes võiks selle koha üle võtta.»

«Treeneril on pingi peal selliste lagunemiste puhul peaaegu võimatu midagi muuta. Thiago Silva isiksusest ja natuurist jäi brasiillastel murdehetkedel puudu. Tema oleks olnud see autoriteet, kes oleks oma käitumise ja rolliga suutnud otsustavalt sekkuda,» hindas Kivisild. «0:2 kaotusseisus oleks olnud vaja lihtsamalt ja riskivabamalt mängida. Reaalsuses mängiti naiivselt ja loiult edasi. Saksamaa oli eile naturaalne teerull, mis brasiillastest lihtsalt üle sõitis.»

Saksamaa jõudis lõpuks finaali tulemusega 7:1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles