Soome haridusminister õppis Tallinna Ülikoolis

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome haridus- ja kommunikatsiooniminister Krista Kiuru.
Soome haridus- ja kommunikatsiooniminister Krista Kiuru. Foto: Peeter Langovits

Soome haridus-ja kommunikatsiooniminister Krista Kiuru külastas täna riigivisiidi osana Tallinna Ülikooli. Visiidi käigus tuli välja, et Kiuru on varemgi seal viibinud- 2004. aastal külalistudengina.

Koos Kiuruga külastasid Ülikooli ka ministri erinõunik Jouni Parkkonen ning Soome Transpordi- ja Kommunikatsiooniministeeriumi internetiteenuste osakonna juhataja Kirsi Miettinen.

Visiit oli ajendatud Eesti ja Soome riigi vahel jaanuaris sõlmitud hariduspilve koostöömemorandumist. Selle kohaselt luuakse kahe riigi vaheline kesskkond, kuhu koondatakse digitaalsed õppematerjalid, andmebaasid ja kõik muu, mida on tänapäevaseks õppimiseks vaja.

Soomlased tutvusid Tallinna Ülikoolis haridustehnoloogia ja haridusinnovatsiooni alase arendustegevusega. Lähemalt tutvustati Tallinna Ülikooli Haridusinnovatsiooni Keskust ning Tallinna Ülikooli ja Samsungi algatatud Digipöörde projekti.

Visiidi käigus tuli välja, et haridus- ja kommunikatsiooniminister on ka ise 2004. aastal  Tallinna Ülikoolis õppinud, veetes seal paar kuud külalistudengina. Sel ajal kandis ülikool veel Tallinna Pedagoogikaülikooli nime. Kiuru rääkis, et Tallinna Ülikool on sellest ajast väga palju muutunud. «TLÜ on kümne aastaga kõik hooned korda teinud, õppekeskkonnana väga palju arenenud. Ma olen uhke selle üle,» teatas minister. Tema arvates on oluline pakkuda tudengitele tervet ja tänapäevast õppekeskkonda. «See on väga raske väljakutse, TLÜ on arenenud just selles mõttes. Proovime seda ka Soomes teha,» rääkis Kiuru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles